Konec tranzitu přes náměstí, kraj schválil tendr na obchvat Vlachova Březí

Vlachovo Březí. Pramen: Město Vlachovo BřezíVlachovo Březí. Pramen: Město Vlachovo Březí

Centrem dnes projíždí velké množství tranzitujících vozidel a problémem je i zúžený vjezd na náměstí.

Město Vlachovo Březí na Prachaticku se dočká obchvatu a tím vytlačení tranzitní dopravy z náměstí Svobody. Rada Jihočeského kraje schválila vypsání tendru na firmu, která postaví 1,1 kilometru dlouhou přeložku silnice II/144. Předpokládaná cena je 267 milionů korun. Pokud jde o přeložky krajských silnic na jihu Čech, patří obchvat Vlachova Březí k nejpotřebnějším. Centrem projíždí velké množství tranzitujících vozidel a problémem je i zúžený vjezd na náměstí.

„Vybudováním obchvatu se občanům Vlachova Březí výrazně od dopravy uleví a zvýší se pohoda bydlení v tomto krásném městě,“ uvedl finanční náměstek hejtmana Tomáš Hajdušek. Kraj už má pro obchvat stavební povolení a s pomocí města získal i všechny potřebné pozemky. Stavba by měla začít na jaře, hotovo má být koncem roku 2023.

Vlachovo Březí, obchvat. Pramen: Jihočeský kraj

Vlachovo Březí, obchvat. Pramen: Jihočeský kraj

Projekt předpokládá odpojení nové části od stávající trasy silnice od Husince za mostem přes Libotyňský potok, dále pokračuje přes zatravněné zemědělské plochy mezi obytnou zástavbou města a průmyslovou částí a kříží silnici III/1449 do Chocholaté Lhoty. Na silnici směrem na Volyni se obchvat napojuje před výrobním areálem firmy Reno Šumava.

Tagy Jihočeský kraj Vlachovo Březí obchvat
41 komentářů