Konec omezení na I/18 mezi Příbramí a Sedlčany, silničáři dokončili opravu pěti kilometrů

Opravená silnice I/18 v úseku Líchovy - Břekova Lhota. Pramen: ŘSDOpravená silnice I/18 v úseku Líchovy - Břekova Lhota. Pramen: ŘSD

Omezení provozu na I/18 trvá mezi Příbramí a Rožmitálem, kde silničáři za úplné uzavírky opravují úsek Bohutín - Havírna.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokončilo opravu úseku Líchovy – Břekova Lhota na silnici I/18 mezi Příbramí a Sedlčany. Oprava pěti kilometrů trvala se zimní přestávkou rok a řidiči se během ní museli smířit s kyvadlovým provozem řízeným semafory.

„V úseku mezi Líchovy a Břekovou Lhotou už projedete bez zdržení. Dopravní omezení v podobě kyvadlově řízeného provozu bylo demontováno. Dokončovací práce budu probíhat i nadále s možným krátkodobým a lokálním vlivem na plynulost provozu,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martin Buček.

Už loni silničáři opravili průtah Dublovicemi, v opravách dalších částí silnice pak pokračovali od letošního jara. Důvodem zásahu byl havarijní stav silnice, na které byly trhliny, vyjeté koleje i zdeformované okraje. Dělníci vyměnili asfaltové vrstvy, lokálně sanovali i podkladní vrstvy, zrekonstruovali odvodnění a vyměnili svodidla a značky. Opravu provedla za 80 milionů společnost Silnice Group.

Silnice I/18 je mimo jiné důležitou spojnicí severojižních tahů D4 a D3 (I/3). Omezení pro provoz jsou stále platná na její západní větvi mezi Příbramí a Rožmitálem pod Třemšínem, kde silničáři za úplné uzavírky opravují úsek Bohutín – Havírna. „Plánované uvedení do provozu je v polovině prosince,“ doplnil Buček.

Tagy I/18 ŘSD
2 komentáře