Konec marného hledání místa. ČD cestujícího při změně řazení automaticky přesadí

Cestující na nádraží v Plzni. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraCestující na nádraží v Plzni. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Další novinka má zjednodušit cestování lidem bez místenky. Upravené grafické plánky pro výběr místa ve vlaku usnadní nalezení volných míst k sezení.

České dráhy přišly ve snaze omezit chaos při změně řazení vlaku s novou službou. Cestující se zakoupenou místenkou skrze aplikaci Můj vlak nebo e-shop bude v případě změny řazení automaticky přesazen, o čemž by měl být také včas zpraven e-mailem, SMS nebo upozorněním v aplikaci.

České dráhy v posledních měsících kvůli výpadkům vozidel často nedodržují řazení vlaků. Při nástupu pak vzniká chaos, kdy cestující s místenkou nemohou najít své místo, případně takové místo vůbec ve vlaku není. Na situaci upozorňovali i čtenáři deníku Zdopravy.cz.

„Kompletní informace o přesazení cestujících má k dispozici i průvodčí, který tak může poradit, kam se usadit,“ oznámily dnes České dráhy.

Další novinka má zjednodušit cestování lidem bez místenky. Upravené grafické plánky pro výběr místa ve vlaku usnadní nalezení volných míst k sezení. „U vlaků těsně před jejich odjezdem a také u spojů, které jsou už na cestě, cestující nově na první pohled poznají, na která místa nejsou prodané rezervace a jsou určena pro cestující bez místenek,“ uvedly dráhy.

Dosud byla místa, u kterých skončila možnost rezervace zpravidla dvě hodiny před odjezdem, označena jako obsazená. Ve skutečnosti ale byla část z nich volná, jen došlo k omezení možnosti zakoupit si pro tato místa rezervaci.

Cestující bez místenky tak mají při pohledu do plánku získat jistotu, že neobsadili místo někomu se zakoupenou rezervací.

Tagy České dráhy místenky řazení vlaků
116 komentářů