Komplikace pro D11 na polské hranice. Ministerstvo přerušilo stavební řízení, chybí výjimka

Vizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSDVizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSD

ŘSD věří, že přerušení nezpozdí plánované zahájení stavby.

Ředitelství silnic a dálnic čelí nečekanému problému se stavebním řízením na úsek D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem. Ministerstvo dopravy oznámení o přerušení řízení zveřejnilo na úřední desce. Stavební řízení běží od ledna.

„U vybraných vyjádření správců technické infrastruktury a dotčených orgánů došlo k pozbytí jejich platnosti. Stavebníka proto vyzval k jejich aktualizaci spolu s požadavkem na doplnění dalších dokumentů, nezbytných pro vydání rozhodnutí ve věci,“ uvedlo ministerstvo.

Generální ředitel ŘSD Radek Mátl uvedl, že problém se týká výjimky z ochrany chráněných živočichů. Jde konkrétně o potíž s nabytím právní moci jednoho rozhodnutí vydaného Královéhradeckým krajem. „Tuto záležitost obratem řešíme a věřím, že brzy bude kladně vyřešena a stavební řízení bude moci být obnoveno,“ uvedl Mátl. „Věřím, že toto přerušení stavebního řízení nebude mít žádný dopad do termínu zahájení realizace stavby,“ dodal.

Stavba D11 z Trutnova na státní hranici bude jednou z největších dálničních zakázek v historii, aktuálně běží soutěž. Odhadovaná cena je 13 miliard korun. ŘSD již kvůli dotazům termín pro odevzdání nabídek několikrát posunulo, aktuální termín je 5. května.

ŘSD již v trase zadalo archeologický průzkum. Samotná stavba 21 kilometrů dlouhého úseku by měla být zahájena na konci letošního roku. Aktuálně běží soutěž na zhotovitele a stavební řízení. Podle harmonogramu má trvat 42 měsíců, dokončení se  předpokládá v roce 2027. Už v tuto chvíli probíhají přípravné práce jako například kácení stromů. Příští rok ŘSD začne se stavbou komunikace v Elektrárenské ulici v Trutnově, která společně s komunikací v Ječné ulici vytvoří obchvat centra Poříčí. Vše o tomto úseku najdete zde.

Úsek D11 z Trutnova na česko-polskou hranici. Foto: ŘSD

Úsek D11 z Trutnova na česko-polskou hranici. Foto: ŘSD

Tagy D11 D11 Trutnov - státní hranice Ministerstvo dopravy¨ Ředitelství silnic a dálnic ŘSD stavební řízení
19 komentářů