Knižní jízdní řád je na světě. Kdy, kde a za kolik je k dispozici

Vlaky GW Trainu a ČD se potkávají na českobudějovickém nádraží. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVlaky GW Trainu a ČD se potkávají na českobudějovickém nádraží. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost Avizer Z, která provozuje deník Zdopravy.cz, zahájila v pátek 13. prosince prodej železničních knižních jízdních řádů pro rok 2020.

Společnost Avizer Z, která provozuje deník Zdopravy.cz, zahájila v pátek 13. prosince prodej železničních knižních jízdních řádů pro rok 2020. Lze proto už odpovědět na základní otázky, které zájemci o tento artikl nejčastěji kladou.

Knižní jízdní řád pro rok 2020 ve stylu deníku Zdopravy.cz. Pramen: Avizer Z, s.r.o.

Knižní jízdní řád pro rok 2020 ve stylu deníku Zdopravy.cz. Pramen: Avizer Z, s.r.o.

Kde se jízdní řády prodávají: Na 22 vlakových nádražích a na autobusovém nádraží Praha Florenc ve všech prodejnách Pont. Ze sítě Pont nejsou k dispozici pouze v Opavě.  Od vydání došlo v některých prodejnách k vyprodání. V úterý jsme výrazně posílili zásoby v prodejnách Pont v Brně a Ostravě a prodejnách Pragomodelu. (Masarykovo nádraží a Klimentská 32, Praha). Dále jsou fanshopu hokejového klubu Kometa Brno (pouze v kamenné prodejně Nové sady 40, Brno,  poslední na pobočce RegioJetu na hlavním nádraží (prostřední proti pokladnám ČD) .

Je možné je objednat na internetu: Ne.

Kolik stojí jeden výtisk: 149 korun včetně DPH.

Jaký náklad jde do prodeje: To je obchodní tajemství. Společnost Avizer Z vydává knižní jízdní řád na své finanční riziko. Dotisk nebude kvůli velké prodlevě z důvodu vánočních svátků.

Co kniha obsahuje: Jízdní řády všech dopravců, přehled dálkových vlaků Českých drah a další doplňky, na které byli uživatelé zvyklí v minulých letech. Byla využita otevřená data z Centrálního informačního systému o jízdních řádech s výhradou, že na některých tratích mohlo dojít ke změnám po odeslání do tisku.

Proč se společnost Avizer Z rozhodla vydat knižní řád: Věří, že i v době zásadní proměny české železnice je stále dost cestujících, kterým pomůže a které potěší. Spojení jízdního řádu s deníkem Zdopravy.cz, který se věnuje dění na železnici, považuje za přirozené.

Tagy jízdní řád
434 komentářů