Kladno začíná s přestavbou vytížených křižovatek na oválný a kruhový objezd

Kladenská křižovatka ulic J. Kociana, Vodárenská a Milady Horákové. Foto: Google Street ViewKladenská křižovatka ulic J. Kociana, Vodárenská a Milady Horákové. Foto: Google Street View

Omezení potrvají do konce prázdnin, změní se i trasy autobusových linek.

Pro řidiče a cestující začíná od dnešního dne až do konce srpna velké omezení v kladenské části Kročehlavy. Začíná zde přestavba vytížených křižovatek u Vodárenské a Americké ulice na kruhové objezdy.

Detailní informace o objízdných trasách jsou na stránkách města. Náklady na stavbu přesahují 60 milionů korun. Součástí úprav bude i kompletní oprava ulice Jaroslava Kociána.

Nové okružní křižovatky změní podobu stávajících průsečných křižovatek ulic Jaroslava Kociána x Milady Horákové a Vodárenská a navazující křižovatky ulice Americká x Vodárenská do jednoho oválného kruhového objezdu. Druhá okružní křižovatka vznikne v křížení ulic Americká x Italská u Kauflandu a propojky k Lidlu. Kromě křižovatky dojde k rekonstrukci vodovodu umístěného pod vozovkou v ulici Americká a Vodárenská.

Nové kruhové (oválné) křižovatky na Kladně. Foto:  mestokladno.cz

Nové kruhové (oválné) křižovatky na Kladně. Foto: mestokladno.cz

Z hlediska bezpečnosti a plynulosti silniční dopravy dojde k významnému zlepšení a zkapacitnění průjezdu těmito dopravními uzly,“ uvedlo město v tiskové zprávě.

Objízdné trasy čekají kromě aut i autobusy, které mají po dobu prací i změněné trasy a zastávky. Pro školáky ze 7. a 8. ZŠ je zastávka umístěna v ulici Vrchlického. Detailně jsou změny autobusových linek popsány na stránkách Pražské integrované dopravy.

Objízdná trase ve směru od Velkého Přítočna vede z ulice Unhošťská do ul. Milady Horákové u Celnice, okolo Hlavního vlakového nádraží, na okružní křižovatku Na Kovárně, do ul. Železničářů, okolo ČSAD, na okružní křižovatku dále po ul. Železničářů, na okružní křižovatku do ul. Petra Bezruče. V případě trasy od Buštěhradu po ul. Kročehlavská, u Baumaxu do ul. Kročehlavská, Gen. Klapálka, u knihovny do ul. Petra Bezruče, přes křižovatku Cyrila Boudy do ul. Petra Bezruče, na okružní křižovatku do ul. Železničářů.

Tagy Kladno
24 komentářů