Kladenská společnost VCHD Cargo koupila německého dopravce Völker Logistik

Vozidla společnosti Völker Logistik. Pramen: VCHD CargoVozidla společnosti Völker Logistik. Pramen: VCHD Cargo

Akvizice má řešit i řidičskou výpomoc. Řidičů nákladních aut je v Německu nedostatek.

Kladenský nákladní silniční dopravce VCHD Cargo oznámil akvizici německé spediční firmy Völker Logistik. Česká firma od spojení očekává vyšší konkurenceschopnost v oblasti mezinárodních linkových přeprav i v přepravách na kratší vzdálenosti v rámci Německa.

VCHD Cargo na německý trh vstoupila už v roce 2019 založením sesterské společnosti VCHD Cargo GmbH se sídlem v Radeburgu. Akvizicí společnosti Völker Logistik chce podpořit svůj růst. „Ve Völker Logistik jsme našli specialistu na německý trh se strategickým umístěním v centrálním Německu s výbornou dostupností do zemí Beneluxu, Švýcarska a Francie,“ uvedl předseda představenstva VCHD Cargo Petr Kozel.

Völker Logistik vznikla v roce 2005 jako rodinná společnost zaměřená na poskytování služeb v oblasti přepravy, manipulace, skladování a poradenství. „Současná situace na německém trhu s přepravami je velmi ovlivněna stále se zvyšující poptávkou na straně jedné a nedostatkem profesionálních řidičů na straně druhé. Synergie tedy budeme nacházet i v personální oblasti,“ doplnil jednatel německé firmy Niko Völker, který je synem zakladatele a firmu nadále povede. Centrála Völker Logistik je v Alsfeldu ve středním Německu, společnost má vlastní vozový park.

VCHD Cargo byla založena v roce 1997 a specializuje se na exportní a vnitrostátní pozemní přepravy. Společnost má pobočky v Kladně, Brně, Havlíčkově Brodu a Českých Budějovicích. Provozuje vlastní flotilu s více než 160 vozidly. V České republice zaměstnává zhruba 335 zaměstnanců, loni její tržby činily 777 milionů.

Tagy kamiony logistika VCHD Cargo Völker Logistik
3 komentáře