Joon začal nabízet rodinou čtyřsedačku v letadlech jako gauč

Nová třída Cosy Joon na palubách Airbusu A340 společnosti Joon. Foto: JoonNová třída Cosy Joon na palubách Airbusu A340 společnosti Joon. Foto: Joon

Letecká společnost Joon, která patří do skupiny Air France, začala nově prodávat několik řad čtyřsedaček uprostřed letadla Airbus A340 jako

Letecká společnost Joon, která patří do skupiny Air France, začala nově prodávat několik řad čtyřsedaček uprostřed letadla Airbus A340 jako společné sezení i ležení pro rodiny s malými dětmi. Spojení čtyř míst má umožnit, aby se děti mohly u dlouhých letů vyspat a rodiče měli větší klid. 

Pod názvem Cosy Joon začala aerolinka nabízet ve čtyřech řadách možnost spojit místa do jednoho prostoru. Místo pro nohy může palubní personál zaplnit podpěrkou hlavy, vznikne tak větší prostor na hraní si nebo i spaní v leže. Délka lůžka je tak 105 x 76 cm. Kromě dodatečné matrace dodá posádka ještě další bezpečnostní pás. Celkem je v letadle 16 takových míst. 

Podobný model chystá v letadlech A380 také japonská společnost ANA.

Nabídku má Joon zatím jen v letadlech A340 na dálkových letech. Není ale zadarmo: za každé místo a jednu cestu zaplatí cestující 20 euro. Bez poplatku na něj dosáhnou majitelé věrnostních karet Flying Blue od stříbrného statusu. Místa ale musí být volná. 

Tagy cestování s malými dětmi
12 komentářů