Jihočeský kraj bude zajišťovat čtyři autobusové linky pro lyžaře

Lyžařský areál na Lipně, ilustrační foto. Pramen: Lipno.infoLyžařský areál na Lipně, ilustrační foto. Pramen: Lipno.info

Za zimními radovánkami se lze v jižních Čechách dopravit i pravidelnými vlaky GW Trainu a Českých drah.

V jižních Čechách letos znovu vyjedou sezonní zimní spoje na hory, které umožní přepravu zimního vybavení. Celkem půjde o čtyři autobusové linky, v provozu budou od 17. prosince 2022 do 19. března 2023.

První linka povede z Českých Budějovic a Českého Krumlova do Lipna nad Vltavou, druhá linka spojí České Budějovice, Prachatice a Vimperk se šumavským Zadovem, třetí linka spojí Tábor, Písek, Strakonice a Vimperk s Kvildou.

Zimní spoje budou jezdit o víkendech (linka na Lipno i o jarních prázdninách v okresech České Budějovice a Český Krumlov). Ve Vimperku bude umožněn přestup mezi linkou na Kvildu a linkou na Zadov. V cílových skiareálech (Zadov-Churáňov, Kvilda, Lipno) budou mít cestující slevu v řádu desítek procent.

Poslední čtvrtá linka nadcházející zimní sezóny je určena pro běžkaře. Povede z Českých Budějovic přes Trhové Sviny na Hojnou Vodu v Novohradských horách, kde se nacházejí upravené stopy pro běžecké lyžování. Spoje umožňující přepravu zimního vybavení budou taktéž ve víkendovém provozu.

V systému jihočeských zimních linek bude platit běžné jízdné (tj. jednotný tarif Jihočeského kraje) i Jihočeská jízdenka JIKORD plus, která nabízí zvýhodněné cestování především pro rodiny či skupiny.

Podrobnosti a jízdní řády jsou na stránkách krajské organizace JIKORD.

Jak připomněl jihočeský náměstek pro dopravu Antonín Krák, za zimními radovánkami se lze v jižních Čechách dopravit i pravidelnými vlaky. GW Train zajišťuje spoje na tratích České Budějovice – Černý Kříž, Číčenice – Nové Údolí a Strakonice – Volary. K Lipnu a do oblasti Vyššího Brodu a Čertovy stěny se lze dostat vlaky Českých drah přes Rybník.

Vlak GW Trainu, Černý Kříž. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Vlak GW Trainu, Černý Kříž. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Tagy jihočeské zimní linky Jihočeský kraj lyžování
17 komentářů