Jihlavský tunel na I/38 se na osm týdnů uzavře kvůli opravě

Jihlavský tunel na I/38. Pramen: ŘSDJihlavský tunel na I/38. Pramen: ŘSD

Tunel o délce 310 metrů byl otevřen v roce 2004 a podle ŘSD jsou některé jeho technologické části na konci životnosti.

Jihlavský tunel na frekventované silnici I/38 v západní části města se v dubnu na osm týdnů uzavře. Řidiči budou nuceni využít objízdné trasy. Důvodem je oprava, kterou chystá Ředitelství silnic a dálnic. Aktuálně vybralo firmu, která práce provede.

Zakázku získala společnost Energovod CZ, která ze sedmi uchazečů předložila ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Tunel je ochotna opravit za 53,74 milionu korun, když předpoklad při vypisování tendru činil 62,4 milionu. Práce budou probíhat za úplné uzavírky tunelu po dobu osmi týdnů, což je o dva týdny méně proti předpokladu daného projektovou dokumentací.  V obou směrech bude doprava převedena na značené objízdné trasy.

„Zahájení opravy plánujeme předběžně v měsíci dubnu 2022,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Tunel o délce 310 metrů byl otevřen v roce 2004 a podle ŘSD jsou některé jeho technologické části, například osvětlení, na konci životnosti.

V průběhu prací dojde k sanaci závad na stavební a technologické části tunelu. Konkrétně bude provedena oprava stavební části tunelu, úprava svodidel a doplnění tlumičů nárazu. Budou opraveny i rozvody, osvětlení, řídicí systém, kamerový nebo protipožární systém.

Tagy I/38 Jihlavský tunel ŘSD
14 komentářů