Jesenice se dočkala druhé části obchvatu, vyšel na 150 milionů korun

Druhá etapa obchvatu Jesenice u Prahy. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeDruhá etapa obchvatu Jesenice u Prahy. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje

Dokončený obchvat má ulevit kolonám v centru města.

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje otevřela tento týden druhou etapu Jesenice u Prahy. Městu uleví od tranzitní dopravy, která dosud vedla jen centrem.

Druhá etapa je dlouhá 1,4 kilometru. Navázala na předloni otevřenou část spojující křižovatku u Pražského okruhu a silnici na Dolní Břežany. Trasa nové silnice vede jižně od zástavby a před Kocandou se napojuje na silnici II/101.

Zakázku za 150 milionů korun získala Eurovia CS, stavbu dokončila s dvouměsíčním předstihem. „Na většině délky obchvatu jsou protihlukové stěny a na povrchu silnice je tzv. tichý asfalt,“ řekl krajský radní pro dopravu Karel Bendl. Součástí projektu byly také rozsáhlé přeložky inženýrských sítí.

Otevření obchvatu by mělo mimo jiné redukovat častá zpožděné autobusy do Prahy, které pravidelně uvízly zejména v ranní špičce.

Druhá etapa obchvatu Jesenice u Prahy. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeDruhá etapa obchvatu Jesenice u Prahy. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeDruhá etapa obchvatu Jesenice u Prahy. Foto: Eurovia CSDruhá etapa obchvatu Jesenice u Prahy. Foto: Eurovia CSTrasa obchvatu Jesenice u Prahy. Foto: Městský úřad JeseniceNový obchvat Jesenice u Prahy. Foto: Středočeský kraj
Tagy Eurovia CS Jesenice u Prahy Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje obchvat Jesenice
57 komentářů