Iveco v pondělí obnoví po více než měsíci výrobu autobusů

Výroba autobusů ve společnosti Iveco Czech Republic. Foto: Jan SůraVýroba autobusů ve společnosti Iveco Czech Republic. Foto: Jan Sůra

V pondělí 4. května se rozjede další velký závod tuzemského automobilového průmyslu. Po více než měsíci se rozjede výroba ve

V pondělí 4. května se rozjede další velký závod tuzemského automobilového průmyslu. Po více než měsíci se rozjede výroba ve společnosti Iveco Czech Republic. Největší výrobce autobusů v Česku zastavil výrobu kvůli nedostatku dílů od svých dodavatelů.

Situace u našich dodavatelů se nyní již stabilizovala,“ uvedla firma v oznámení na svých stránkách. Firma současně uvedla, že počítá i s tím, že lidé půjdou do práce během státního svátku 8. května. Podle firmy půjde o zmírnění ekonomických dopadů na zaměstnance, kteří dostávali během odstávky jen 80 % průměrné mzdy.

Firma uvedla, že doposud nezaznamenala jediný případ nákazy zaměstnance koronavirem. Pro zaměstnance ale připravila sadu opatření: areál prošel celkovou sanitací, která bude probíhat každý den pravidelně. Na vstupech do areálů bude probíhat kontrolní měření tělesné teploty, všechny osoby musí nosit roušku. Každý zaměstnanec obdrží balíček obsahující roušku s výměnnými filtry, brýle, dezinfekční gel a rukavice. Tento balíček bude předáván zaměstnancům první den v práci.

Iveco ve Vysokém Mýtě zaměstnává přes čtyři tisíce lidí, průměrná mzda tu loni v dělnických kategoriích přesáhla 33 000 Kč, letos však již přesáhne 37 000 Kč. Iveco loni pokořilo ve svém závodě rekord, vyrobilo 4 612 autobusů, nejvíce v historii.

Za první tři měsíce vyrobilo Iveco 1179 autobusů, meziročně o 6 % více než za stejné období před rokem.

V Česku se za první tři měsíce registrovalo celkem 226 autobusů, což představuje meziroční nárůst o více než desetinu. Z velké části jde o efekt velkých modernizací vozového parku pro některé kraje, zejména Plzeňský.

Tagy Iveco Czech Republic
2 komentáře