Iveco loni vyrobilo ve vysokomýtském závodě rekordní počet autobusů

Výroba autobusů v závodě Iveco Czech republic, Vysoké Mýto. Pramen: Iveco BusVýroba autobusů v závodě Iveco Czech republic, Vysoké Mýto. Pramen: Iveco Bus

Značka Iveco Bus je jedničkou na českém trhu, její podíl na počtu nově registrovaných autobusů byl loni 36 %.

Společnost Iveco Czech Republic zaznamenala v loňském roce nový rekord, když v továrně ve Vysokém Mýtě vyrobila 4767 autobusů. To je meziročně o 9 % více. Podle firmy to potvrzuje neutuchající oblíbenost modelové řady Crossway, jejíž výroba je umístěna do Čech. Iveco ve spolupráci s Městskými lesy Vysoké Mýto vysadí jeden strom za každý vyrobený autobus.

„Na výrobní rekord ve Vysokém Mýtě jsme obzvlášť hrdí. Je to velký milník v historii našeho výrobního závodu, kde jsme nedávno představili nové modely Crossway Low Entry Hybrid a brzy uvedeme na trh plně elektrické Crossway ve verzi Low Entry,“ uvedl generální ředitel Iveco Czech Republic David Kříž.

V loňském roce značka Iveco Bus také potvrdila pozici jedničky na českém trhu, když podle statistik Svazu dovozců automobilů dosáhla podílu 36 % na počtu nově registrovaných autobusů. Na Slovensku dosáhl tržní podíl téměř 42 %.

Celkem bylo loni v tuzemsku zaregistrováno 1215 nových autobusů (předloni 1006). Dvojkou na trhu je SOR s 23 % a trojkou Setra s 19 %. Necelých 72 % registrací připadá na linkové autobusy (kam patří i Crossway) a 18 % na městské.

Tagy Iveco Bus Iveco Czech Republic Vysoké Mýto
6 komentářů