Iveco Bus představilo hybridní kloubový autobus, kombinuje baterii a plyn

Hybridní autobus Iveco Urbanway v kloubové verzi. Pramen: Iveco BusHybridní autobus Iveco Urbanway v kloubové verzi. Pramen: Iveco Bus

Hybridní technologie s elektrickým pohonem má přinést výrazné snížení nákladů a emisí CO₂.

Značka Iveco Bus představila na dnes končícím veletrhu Autocar Expo v Lyonu nový kloubový autobus Urbanway Hybrid. Autobus kombinuje elektrický pohon z baterie se zemním plynem, případně biometanem. Dodávky nového autobusu Urbanway Hybrid v osmnáctimetrové verzi mají být zahájeny koncem roku.

„V Iveco Bus jsme přesvědčeni, že pro podporu nezbytné energetické transformace je nutný energetický mix. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli u našich kloubových modelů Urbanway a Crealis kombinovat zemní plyn s vysoce výkonnou a efektivní hybridní technologií,“ uvedl obchodní ředitel Iveco Bus Stéphane Espinasse.

Hybridní technologie s elektrickým pohonem vyvinutá ve spolupráci se společností Voith má přinést výrazné snížení nákladů a emisí CO₂. Baterie se dobíjí při brzdění, elektromotor pomáhá autobusu při rozjezdech a zrychlování. Autobus je také vybaven funkcí Stop & Start.

„Díky těmto funkcím přináší nová generace Urbanway Hybrid 16procentní úsporu paliva ve srovnání s nehybridní verzí, což je důležitá výhoda v době, kdy se místní úřady a provozovatelé potýkají s rostoucími náklady na energie,“ uvedlo Iveco.

Tagy Iveco Bus Iveco Urbanway Hybrid
5 komentářů