ICOM opět nezvládá provoz autobusových linek na Teplicku

Nové autobusy Setra pro provoz na Teplicku. Foto: ICOM TransportNové autobusy Setra pro provoz na Teplicku. Foto: ICOM Transport

Dopravce již dostal pokutu za neodjeté spoje na počátku roku.

Na Teplicku dnes nevyjedou dvě desítky autobusových spojů. Důvodem je podle dopravce personální výpadek. O mimořádnosti v provozu informoval na webu Ústecký kraj. Dopravu zajišťuje na Teplicku společnost ČSAD Slaný ze skupiny ICOM Transport, která na konci loňského roku a znovu pak v březnu měla problémy s obsazením všech linek řidiči. Z informací na krajském webu vyplývá, že 19 spojů nevyjelo už v sobotu. Podle dopravce je důvodem covid.

Dnes nejede opět 19 autobusů. Jsou to například některé spoje z Teplic do Krupky, z Dubí do Duchcova nebo z Duchcova do Ústí nad Labem.

Kraj nemůže v současné chvíli podle vedoucího odboru dopravy Jindřicha Fraňka nic dělat. „Obávali jsme se, že taková situace v době prázdnin, kdy si řidiči vybírají dovolenou, může nastat. Zástupci firmy nás ubezpečili, že k tomu nedojde. Doufáme, že to je opravdu jen mimořádný výpadek,“ řekl ČTK Franěk.

„Připravujeme se, že od září by na Teplicko mohlo nastoupit další deset řidičů. Ale toto jsme nečekali. V rámci koncernu je z 65 řidičů aktuálně 14 nemocných. Někteří další mají dovolenou,“ řekla předsedkyně představenstva ICOM Transport Kateřina Kratochvílová. Firma se bude podle ní snažit přesunout volné pracovníky na Teplicko. „Bohužel jsme nečekali, že se covid vrátí v létě, proto jsme schválili dovolené a byli připraveni na běžnou nemocnost, uvedla Kratochvílová.

Dopravce zahájil provoz na Teplicku na začátku loňského prosince, smlouvu má na deset let. Provoz na jednotlivých linkách od počátku nebyl v plném rozsahu. Dopravce výpadky předem kraji hlásil. Neodjeté spoje podle dopravce přímo souvisely s pandemií covidu-19. Společnost ČSAD Slaný dostala od Ústeckého kraje, který je objednatelem autobusové dopravy, pokutu za neodjeté spoje. Žádala o její prominutí, s tím ale zastupitelé kraje nesouhlasili.

ČTK

Tagy ČSAD Slaný ICOM Transport Ústecký kraj
38 komentářů