Frýdek-Místek zrušil parkoviště pro kamiony pod estakádou v centru města, ty se přesunuly o pár metrů vedle

Původní odstavná plocha pod estakádou v centru Frýdku-Místku. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýPůvodní odstavná plocha pod estakádou v centru Frýdku-Místku. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Na dotaz deníku Zdopravy.cz, jak hodlá město situaci řešit, tisková mluvčí Frýdku-Místku neodpověděla.

Po otevření obchvatu Frýdku-Místku a výrazném úbytku kamionů na průtahu městem pokračuje radnice také ve směrování jejich odstavovaní mimo centrum. Naplnila proto svůj plán uzavřít nákladním automobilům plochu pod estakádou, kde vozidla dosud zdarma parkovala. Vystřídat je podle ní mají osobní automobily a dodávky z blízkého sídliště.

Realita je však taková, že se kamiony přesunuly o několik maximálně stovek metrů dál, konkrétně na ulici mezi autobusovým nádražím a vyústěním z podchodu pod vlakovým nádražím. Z centra tak rozhodně nevymizely, ulici navíc využívají lidé přecházející mezi Frýdkem a Místkem či zmíněnými nádražími. Na dotaz deníku Zdopravy.cz, jak hodlá město situaci řešit, tisková mluvčí Frýdku-Místku neodpověděla.

Parkování kamionů je všeobecně známý problém, jejich řidiči mnohdy nemají své vozy kde odstavit. V parkování nákladních vozidel v samotném centru města je Frýdek-Místek dosud velkou výjimkou.

Původní odstavná plocha pod estakádou v centru Frýdku-Místku.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýUlice mezi vlakovým a autobusovým nádražím v centru Frýdku-Místku, na kterou se přesunuly kamiony z nedaleké plochy pod estakádou.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý
Tagy Frýdek-Místek parkování kamionů
5 komentářů