FlixBus plánuje návrat na tuzemské linky na konec dubna

Autobus VDL Futura FHD2 v barvách FlixBus na Florenci. Foto: Jan SůraAutobus VDL Futura FHD2 v barvách FlixBus na Florenci. Foto: Jan Sůra

Společnost FlixBus chce od 27. dubna obnovit v březnu přerušený provoz na některých autobusových linkách. Návrat zelených autobusů bude zatím

Společnost FlixBus chce od 27. dubna obnovit v březnu přerušený provoz na některých autobusových linkách. Návrat zelených autobusů bude zatím velmi pozvolný, jízdní řády jsou na většina tras značně zredukované.

Na konci dubna plánujeme obnovit provoz českých vnitrostátních linek v omezeném provozu, a to zejména tak, abychom frekvenci rozprostřeli během celého dne. Současně budeme sledovat vývoj poptávky a v případě potřeby kapacity flexibilně navýšíme,“ uvedla mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Od 27. dubna začínají linky Praha – Brno, Ostrava – Brno a Praha – Liberec. Spojení z Mostu, Karlových Varů a Českého Krumlova do Prahy začne 30. dubna, stejně tak linka Brno – Zlín a Brno – České Budějovice. Z Plzně do Prahy vyjedou autobusy poprvé 4. května.

Podle rezervačního systému FlixBus počítá s tím, že už 27. dubna budou otevřené i hranice. Počítá například se spuštěním linek z Mnichova, Bratislavy nebo Vratislavi do Prahy.

FlixBus nasadil na některých trasách výrazně vyšší ceny než dříve: jízdenky mezi Libercem a Prahou stojí nejméně 159 Kč, běžně se přitom před krizí pohybovaly mezi 59 a 89 korunami.

Podle Čmielové chystají zavést speciální bezpečnostní opatření, která se budou týkat zvýšené prevence, hygieny a dezinfekce prostor autobusu i pro cestující a řidiče, ochranných pomůcek, změny při nástupu i výstupu a odbavování. „Více informací zveřejníme, jak se bude blížit termín spuštění provozu,“ dodala Čmielová.

Většina dopravců své komerční linky s vyhlášením nouzového stavu zastavila. V omezeném provozu jezdí RegioJet, dál jezdí také s novou linkou společnost United Buses mezi Brnem a Českými Budějovicemi.

 

Tagy FlixBus
12 komentářů