Emirates zahájily největší modernizaci flotily, během dvou let projde kompletní přestavbou 120 letounů

Airbus A380 Emirates v Los Angeles. Foto: LAXAirbus A380 Emirates v Los Angeles. Foto: LAX

První letoun A380 společnosti Emirates prochází kompletní modernizací a přestavbou kabiny.

Letecká společnost Emirates zahájila svůj rozsáhlý dvouletý program modernizace a oficiálně spustila práce na prvním ze 120 letounů určených pro kompletní modernizaci interiéru kabiny a instalaci nejnovějších sedadel Premium Economy. Mnohamiliardová investice má za cíl zajistit cestujícím Emirates ještě lepší zákaznický zážitek z létání.

Jako první přišel na řadu v pondělí 31. 10. letoun Airbus A380 s registrací A6-EVM. Po dokončení letu EK928 z Káhiry do Dubaje byl přesunut do hangáru E v technickém centru společnosti Emirates, kde tým specializovaných inženýrů zahájil přípravu letounu na jeho přestavbu. Během následujících 16 dní budou týmy inženýrů a techniků rozebírat celý interiér kabiny letadla A380 a znovu jej skládat v naplánovaném a otestovaném pořadí.

V době, kdy se program rozběhne naplno, budou inženýři pracovat současně na dvou letadlech. To znamená, že každých osm dní bude jedno letadlo odstaveno z provozu a přemístěno do centra Emirates k modernizaci. Do 23. května 2024 bude všech 67 letadel A380 určených pro program modernizace opět v provozu a Emirates poté zahájí práce na svých 53 letadlech Boeing 777. Do března 2025 bude všech 120 modernizovaných letadel opět v provozu.

Emirates přijaly pro tento projekt 190 nových zaměstnanců. Jen pro počáteční fázi programu vypsal nákupní tým letecké společnosti 12 600 objednávek. Po dokončení bude na palubách nainstalováno téměř 4 000 zcela nových sedadel standardu Premium Economy, zmodernizováno 728 soukromých apartmánů ve First Class a proměnou s novým designem rovněž projde více než 5 000 sedadel v Business Class. Instalovány budou také nové koberce, schody a vnitřní panely kabin, které ponesou nové designové motivy včetně pro Emiráty ikonických stromů ghaf. Modernizaci takového rozsahu v rámci vlastního týmu doposud nerealizovala žádná jiná aerolinka.

Premium Economy na dalších linkách

Nová kabina třídy Premium Economy nabídne luxusní sedadla, více prostoru pro nohy a služby konkurující nabídce Business Class mnoha leteckých společností. V současné době je již k dispozici zákazníkům cestujícím na linkách A380 do Londýna, Paříže a Sydney. Letecká společnost dále oznámila, že do konce března 2023 plánuje zavést službu Premium Economy na svých linkách do New Yorku JFK, San Francisca, Melbourne, Aucklandu a Singapuru.

První letoun A380 společnosti Emirates prochází kompletní modernizací a přestavbou kabiny Zdroj: Emirates

První letoun A380 společnosti Emirates prochází kompletní modernizací a přestavbou kabiny Zdroj: Emirates

Tagy A380 emirates retrofit
4 komentáře