Emirates potvrdily návrat do Prahy, zatím budou létat třikrát týdně

Boeing 777-300ER společnosti Emirates. Foto: EmiratesBoeing 777-300ER společnosti Emirates. Foto: Emirates

(aktualizováno 10.7. 13:32)Do Prahy se vrací další dálková linka. Letecká společnost Emirates, která je v Praze dlouhodobě největším dopravcem v

(aktualizováno 10.7. 13:32)Do Prahy se vrací další dálková linka. Letecká společnost Emirates, která je v Praze dlouhodobě největším dopravcem v segmentu dálkových letů, se od 2. srpna vrátí se třemi lety týdně do Dubaje.

Vyplývá to z oficiálního oznámení na stránkách dopravce. Podle letového řádu půjde o linku EK139/140 s odletem z Prahy v 15:55 a příletem do Dubaje ve 23:50. Z Dubaje je odlet v 8:35 a přílet do Prahy ve 13:00. Emirates na linku počítají s nasazením Boeingu 777-300ER včetně první třídy. V září je v systému naplánován i Airbus A380, půjde ale nejspíše ještě o chybu. V jiné dny budou Emirates nabízet codeshare na letu flydubai.

Firma původně oznámila, že půjde o čtyři lety týdně, den poté ale přišlo oznámení o zrušení pondělní rotace. Bude tak létat třikrát týdně.

Praha je na seznamu šesti měst, do kterých se Emirates v příštích týdnech vrátí. Dopravce dnes oznámil ještě obnovení spojení do Ženevy, Los Angeles, Dar es Salaam, Sao Paula a Bostonu. Postupná obnova provozu znamená, že od poloviny srpna budou mít Emirates v provozu lety do celkem 58 destinací. „Vidíme postupný růst poptávky, proto postupně obnovujeme naši síť,“ řekl obchodní ředitel Emirates Adnan Kazim.

Do Prahy zatím z dálkových linek létá jen Qatar Airways, flydubai start opakovaně posouvá.

Tagy DXB emirates letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru prg PRG-DXB Top
8 komentářů