Emirates posouvají obnovení letů z Prahy až na polovinu července

První A380 v Praze, foto: EmiratesPrvní A380 v Praze, foto: Emirates

Letecká společnost Emirates posunula svůj plánovaný návrat do Prahy o dalších patnáct dní. K obnovení letů má dojít nejdříve 15.

Letecká společnost Emirates posunula svůj plánovaný návrat do Prahy o dalších patnáct dní. K obnovení letů má dojít nejdříve 15. července. Emirates do Prahy nelétají kvůli pandemii koronaviru od 24. března.

Vyplývá to z údajů v rezervačním systému, posunutí potvrdilo i mediální zastoupení Emirates v Česku. „V současné době je možné rezervovat lety od 15. července, nicméně situace je stále velice dynamická, a i tyto lety se ještě mohou změnit. V případě dalších změn je naším cílem informovat zákazníky s co největším možným předstihem,“ uvedla firma v prohlášení.

Emirates podle rezervačního systému dál počítají s tím, že nasadí na linku Airbus A380. „Podrobně monitorujeme situaci a doufáme, že se nám povede obnovit provoz, jakmile to bude možné. To samozřejmě obnáší i získání povolení od vlád jednotlivých států, uvolnění cestovních omezení a poptávky na trhu,“ konstatovaly Emirates v prohlášení.

Do Dubaje by mělo být podle rezervačních systémů možné doletět z Prahy přímo od 22. května: na tento den plánuje obnovení letů flydubai. Už na začátku května plánují podle rezervačních systémů obnovení letů z Prahy British Airways na lince do Londýna a KLM do Amsterdamu. Termíny obnovení provozu jsou ale nejisté, záleží především na tom, jak dlouho budou pokračovat vládní zákazy o uzavření hranic.

Tagy emirates
3 komentáře