Emirates modernizovaly první A380, na palubu instalovaly novou třídu

Premium economy v A380. Foto: EmiratesPremium economy v A380. Foto: Emirates

První prošlo úpravami teprve tři roky staré letadlo.

Letecká společnost Emirates představila první z 67 letadel Airbus A380, které prošlo celkovou modernizací interiéru. Jde o součást rozsáhlého investičního programu dopravce v hodnotě dvou miliard dolarů, během kterého projde úpravami celkem 120 letadel. Kromě 67 letadel A380 také 53 letounů Boeing 777-300ER.

Jako první se modernizace dočkal teprve tři roky starý letoun registrace A6-EVM. Všechna letadla, která projdou modernizací, budou mít nově i třídu Premium Economy, tedy hybrid mezi byznys a ekonomickou třídou. V A380 bude 56 takových míst. Nová je i barevná paleta, která je patrná na kobercích a stěnových panelech.

Na horní palubě jsou sedadla First a Business Class vybavena nejnovějším koženým čalouněním v krémové barvě a světlejšími odstíny dřevěných povrchových úprav.

Modernizace ve vlastním zázemí

„Díky našim nejnovějším interiérům a zavedení nových produktů pozvedne nově zrekonstruované letadlo zážitek z letu ve všech letových třídách opět výše a zároveň nám umožní nabídnout více míst v Premium Economy. Jsem obzvláště hrdý na to, že celý proces renovace byl navržen, proveden a dokončen v našich vlastních prostorách v Dubaji, a to podle nejvyšších standardů kvality a bezpečnosti. Odráží to prvotřídní letecké schopnosti a infrastrukturu, která v rámci společnosti Emirates a ve Spojených arabských emirátech existuje,“ řekl Tim Clark, prezident společnosti Emirates Airline.

Dalším letounem Emirates A380, který již čeká na svou modernizaci, je A6-EUW. Jeho úpravy by měly být dokončeny do konce tohoto měsíce. Až se program rozjede naplno, budou probíhat práce vždy na dvou letadlech najednou. To znamená, že každých osm dní bude jedno letadlo odstaveno z provozu a přemístěno do centra Emirates k modernizaci. Do 23. května 2024 bude všech 67 letadel A380 určených pro program modernizace opět v provozu. Emirates poté zahájí práce na svých 53 letadlech Boeing 777. Do března 2025 bude všech 120 modernizovaných letadel opět v provozu.

První třída v A380 po modernizaci. Foto: EmiratesPremium economy v A380. Foto: EmiratesEkonomická třída v A380 po modernizaci. Foto: EmiratesPrvní třída v A380 po modernizaci. Foto: EmiratesAirbus A380 Emirates v Los Angeles. Foto: LAXPrvní A380 v barvách Emirates. Foto: Emirates

Tagy A380 Airbus A380 emirates
15 komentářů