EasyJet jde v Praze proti Wizz Air. Začne létat na londýnské letiště Luton

Airbus A320 společnosti easyJet. Foto: easyJetAirbus A320 společnosti easyJet. Foto: easyJet

Letecká společnost easyJet dnes oznámila spuštění další přímé pravidelné linky mezi Prahou a Londýnem.  Od 28. října začne létat mezi

Letecká společnost easyJet dnes oznámila spuštění další přímé pravidelné linky mezi Prahou a Londýnem.  Od 28. října začne létat mezi Prahou a londýnským letištěm Luton, kde má společnost své hlavní sídlo.

Létat bude každý den s Airbusem A319 nebo A320. Většina letů je naplánována večer z Prahy ve 20:55, v sobotu letí dopoledne, v neděli z Prahy letí v podvečer.

Půjde o čtvrtou linku easyJetu do Londýna, firma létá na letiště  Gatwick, Stansted a Southend. Podle odhadů Letiště Praha novou linku využije až 100 tisíc cestujících za rok v obou směrech. Do Londýna míří také dlouhodobě z Prahy nejvíce letů týdně. Aerolinka na podzim představí také novou linku do Ženevy, kterou oznámila již na začátku července.

Nové spojení bude přímou konkurencí pro Wizz Air, který dosud z Prahy na Luton létal jako jediná aerolinka. Ceny zpátečních letenek easyJetu do Londýna začínají pod dvěma tisíci korunami.

Mezi Prahou a Londýnem létá z ruzyňského letiště nejvíce cestujících ze všech měst, kam existuje z Prahy přímé spojení. Týdně mezi oběma městy letí 93 párů spojů.

Tagy easyjet letecké spojení Praha - Londýn letiště praha
17 komentářů