Dráhy chystají v Plzni stavbu nové celoroční myčky

Myčka vlaků, České Budějovice. Autor: Josef Holek/České dráhyMyčka vlaků, České Budějovice. Autor: Josef Holek/České dráhy

Údržbové zázemí Českých drah v Plzni se vedle nové opravárenské haly dočká v příštích letech i nové myčky s celoročním

Údržbové zázemí Českých drah v Plzni se vedle nové opravárenské haly dočká v příštích letech i nové myčky s celoročním provozem. Dráhy to uvedly ve svém měsíčníku Železničář. Vedení drah nechalo na projekt zpracovat studii proveditelnosti.

„Měla by být situována v blízkosti stávajícího areálu a zajistit by měla celoroční mytí skříní. Náklady budou známé až na základě zpracované projektové dokumentace,“ uvedl ředitel Oblastního centra údržby Západ Vladimír Janoušek.

Nová myčka by měla doplnit velkou údržbovou halu, jejíž stavbu dráhy chystají (aktuálně probíhá tendr na zhotovitele). Hala má sloužit především pro údržbu jednotek RegioPanter a RegioShark. Aktuálně probíhá výroba dvouvozových RegioPanterů pro karlovarsko-plzeňskou linku P1 Západ (4 ks) a plzeňskou linku P2 Beroun – Plzeň – Klatovy (11 ks).

Dráhy využívají velké myčky s celoročním provozem v Praze, Bohumíně, Hradci Králové, Českých Budějovicích a Brně. Brněnská je ale v majetku Správy železnic. Menší myčky jsou například v Chebu, Havlíčkově Brodě, Liberci, Děčíně nebo i v Plzni. Ty ale nejsou provozovány v zimě.

Pendolino v nové myčce v Bohumíně. Pramen: České dráhy

Pendolino v nové myčce v Bohumíně. Pramen: České dráhy

Tagy České dráhy myčka Plzeň
21 komentářů