DPP zrušil výběrové řízení na ředitele, dozorčí rada prodloužila mandát Witowskému a Šurovskému

Stanice metra Skalka. Foto: Petr Hejna / DPPStanice metra Skalka. Foto: Petr Hejna / DPP

Dozorčí rada má část nových členů, jde o zástupce zaměstnanců.

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) musela prodloužit funkční období předsedovi představenstva Petrovi Witowskému a členovi představenstva Janu Šurovskému. Jejich mandát vypršel včera. Původně mělo dojít ke jmenování nových členů na základě výběrového řízení, po několika posunech termínu bylo ale výběrové řízení nakonec zrušeno. DPP krok vysvětluje „přechodným zachováním stability do zvolení nového vedení hlavního města“.

O zrušení výběrového řízení informoval DPP v tiskové zprávě. „Dozorčí rada DPP rozhodla o zrušení stávajících výběrových řízení na pozice ředitelů DPP a přípravě nových, které budou dohodnuty s novým vedením hl. m. Prahy,“ uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady DPP.

Součástí personálních změn je obměna pěti členů dozorčí rady za zaměstnance. Jsou jimi Josef Buriánek, Vratislav Feigel, Marcel Nový, Jiří Obitko a Roman Slanina. Předsedou dozorčí rady DPP se stal opět Adam Scheinherr, místopředsedové Jan Marek, Roman Slanina a Pavel Vyhnánek.

Pokud bychom nepotvrdili mandát dosavadním členům představenstva Petrovi Witowskému a Janu Šurovskému na další období, představenstvo DPP by do doby zvolení nové Rady hl. m. Prahy pracovalo jen v tříčlenném složení a v případě jakékoliv mimořádné události by se stalo neusnášeníschopné. S tím si u největší městské firmy, která zajišťuje fungování MHD v Praze, nemůžeme dovolit hazardovat. Zvolené řešení překlenutí přechodného období a zajištění plné funkčnosti představenstva DPP jsem projednal a dohodl s předsedy zastupitelských klubů napříč politickým spektrem, tj. s koalicí SPOLU, ANO, Piráty, Praha sobě a Starosty,“ dodal Scheinherr.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dozorčí rada DPP dpp personální změny v DPP představenstvo DPP
4 komentáře