DPP opraví tratě na Malé Straně a ve Vršovicích, na Malostranské rozšíří ostrůvky

Tramvajová křižovatka v Praze na Klárově. Autor: Tiia Monto, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34820702Tramvajová křižovatka v Praze na Klárově. Autor: Tiia Monto, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34820702

Prahu čeká výluka tramvajového provozu na Malé Straně.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se v následujících dnech pustí do oprav dvou tramvajových tratí, a to na Malé Straně a ve Vršovické ulici. Neobejde se to bez výluk, které začnou v neděli ráno.

Od nedělního rána (cca 4:30) do soboty 19. září (cca 0:30) bude přerušen provoz tramvají v úseku Újezd – Malostranská – Staroměstská i mezi zastávkami Koh-i-noor a Kubánské náměstí. Na Malé Straně a Mánesově mostě dělníci vymění opotřebené kolejové konstrukce v křižovatce ulic Klárov a Letenská.

Výluka na Malé Straně bude rozdělena do dvou etap. V první čtyřdenní etapě budou práce probíhat v celé kolejové konstrukci, ve druhé dvoudenní etapě budou probíhat dokončovací práce v křížení u zastávky Malostranská. Během akce DPP nahradí opotřebené kolejnice i srdcovky a opraví povrch ze žulové dlažby.

Dopravní podnik výluku využije i k rozšíření nástupního ostrůvku zastávky Malostranská ve směru do centra. V opačném směru bude DPP zastávku rozšiřovat od pondělí 21. září 2020 do pátku 25. září 2020 již za tramvajového provozu.

Ve Vršovické ulici společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK) opraví pokles tramvajové trati a nástupiště v zastávce Kubánské náměstí, ke kterému došlo v důsledku havarijní opravy kanalizačních přípojek. V rámci obou výluk DPP provede také pravidelnou údržbu zahrnující přebroušení kolejnic a kontrolu trakčního vedení.

Tagy dpp Malá Strana Vršovice výluka
Žádné komentáře