Dopravu mezi Neratovicemi a Prahou posílily nové kloubové autobusy

Kloubové autobusy SOR pro linku Praha - Neratovice. Pramen: ROPIDKloubové autobusy SOR pro linku Praha - Neratovice. Pramen: ROPID

Arriva nasadila v pátek na linku 348 mezi Neratovicemi a Prahou deset nových kloubových autobusů SOR. Autobusy jsou vybaveny klimatizací,

Arriva nasadila v pátek na linku 348 mezi Neratovicemi a Prahou deset nových kloubových autobusů SOR. Autobusy jsou vybaveny klimatizací, vysokými sedadly a LCD obrazovkami s informacemi o zastávkách.

Deset nových vozů pro linku 348 dovršilo dodávku celkem 25 nových kloubových autobusů, které si Arriva objednala pro spojení mez Prahou a Středočeským krajem. „Kloubové autobusy na této lince nahradí původní krátké, které jezdily kvůli stále rostoucímu počtu cestujících často obsazené na hranici své přepravní kapacity,“ uvedl ředitel Arrivy Daniel Adamka.

Podle šéfa Ropidu Petra Tomčíka se díky nasazení dlouhých vozidel sníží celkový počet autobusů, které pendlují mezi Prahou a okolím. Ve špičkách nebude třeba nasazovat duplicitní posily. „Tím se také ušetří řidiči, kterých je v celé České republice stále nedostatek,“ dodal Tomčík.

Oblast Neratovic byla v roce 2015 pilotním projektem společné integrace veřejné dopravy ve Středočeském kraji a v Praze. Jen za první rok zde podle Ropidu a IDSK přibylo 25 procent cestujících a jejich počet nadále roste. Delší vozy Arriva už v dubnu začala posílat i do Berouna, Jílového a Týnce nad Sázavou.

Tagy Arriva Praha - Neratovice ropid SOR
31 komentářů