Do Prahy přijede německý rychlovlak ICE 4

Vysokorychlostní jednotka ICE4 společnosti Deutsche Bahn. Pramen: Siemens MobilityVysokorychlostní jednotka ICE4 společnosti Deutsche Bahn. Pramen: Siemens Mobility

Nejnovější generace německých rychlovlaků se testovala na okruhu v Cerhenicích

Do Prahy na jaře zavítá rychlovlak ICE 4 společnosti Deutsche Bahn. Stane se tak na pozvání Správy železnic v rámci Evropského roku železnice. Na twitteru to bez bližšího termínu oznámil šéf Správy železnic Jiří Svoboda.

„Skvělá zpráva pro příznivce železnice v České republice. Hlavním příspěvkem Správy železnic k Evropskému roku železnice 2021 a podpoře evropské železniční dopravy bude jednotka ICE 4 v Praze. Díky spolupráci s Deutsche Bahn jednotku na jaře uvidíme v České republice,“ uvedl Svoboda.

Deutsche Bahn objednala od května 2011 u společnosti Siemens Mobility celkem 137 jednotek ICE 4. Každé tři týdny je flotila společnosti DB rozšířena o jednu další jednotku ICE 4. Do loňského prosince dodala společnost Siemens Mobility společnosti Deutsche Bahn 65 objednaných elektrických jednotek ICE 4. První jednotky z této řady jsou provozovány v osobní dopravě od roku 2016.

Jednotka se v tuzemsku testovala na zkušebním okruhu v Cerhenicích u Velimi, jinak na českých kolejích zatím k vidění nebyla. Jednotka první generace ICE 1 navštívila v polovině 90. let pražské Masarykovo nádraží.

Tagy Deutsche Bahn ICE 4 Správa železnic Top
166 komentářů