Do Prahy míří s pravidelnou linkou do Antalye AnadoluJet

Boeing 737-800 v barvách AnadoluJet. Foto: Alec Wilson / Flickr.comBoeing 737-800 v barvách AnadoluJet. Foto: Alec Wilson / Flickr.com

Spojení do Antalye plánují na letní sezónu z Prahy tři dopravci.

Letecká společnost Turkish Airlines spustí na konci května přímé spojení mezi Prahou a tureckým městem Antalya pod značkou AnadoluJet.

Lety mezi Prahou a oblíbeným letoviskem u turecké části Středozemního moře nabízí třikrát týdně: ve čtvrtek, sobotu a v neděli. Dopravce již zahájil prodej letenek, zatím za nepříliš atraktivní ceny kolem 800 eur za zpáteční let. Jde ale zřejmě spíše jen o chybu v rezervačním systému, lety s přestupem v Istanbulu vychází výrazně levněji. Dopravce bude létat z Prahy ve 12:15, z Antalye v 9:10.

Podle mluvčí Letiště Praha Kateřiny Pavlíkové dopravce potvrdil plán na lety z Prahy, nasadí na ně Boeing 737-800. „Jedná se tak o další spojení do Turecka, které mohou cestující během letní sezóny využít, pokud budou splňovat všechny aktuálně platné podmínky pro cestování,“ dodala Pavlíková. Z Prahy létají do Antalye ještě Smartwings a Sun Express.

AnadoluJet patří majetkově pod Turkish Airlines, létá i na jejich licenci, ale pod jinou značkou. Provozuje celkem 80 různých linek s flotilou 36 letadel.

Tagy AnadoluJet Antalya AYT letiště praha prg PRG-AYT turkish airlines
2 komentáře