Die Länderbahn přebírá provoz osobních vlaků z Liberce do Děčína, hlásí plnou připravenost

První jednotka Siemens Desiro po modernizaci pro provoz v síti Trilex. Foto: Die LänderbahnPrvní jednotka Siemens Desiro po modernizaci pro provoz v síti Trilex. Foto: Die Länderbahn

Dopravce na linku nasadí jednotky Siemens Desiro od Alpha Trains.

Už tuto neděli 11. prosince společně se změnou jízdních řádů převezme společnost Die Länderbahn CZ provoz osobních vlaků na severočeské lince L2 z Liberce do Děčína. Dosud zde provoz zajišťují České dráhy. Cestující na této lince už dopravce znají z linky L4 Rumburk-Česká Lípa-Mladá Boleslav, kde začala firma jezdit loni.

Podle šéfa české pobočky německého dopravce Die Länderbahn Michala Bartáka, jsou na nedělní rozjezd připraveni. „Tento týden jsme absolvovali poslední zkoušky u strojvedoucích, autorizace na Desira. U strojvedoucích i průvodčích proběhla dlouhá příprava, všichni jsou moc fajn a těším se na spolupráci s nimi,“ řekl dnes Michal Barták při natáčení podcastu Cesty Zdopravy.cz.

Se vstupem na novou linku Länderbahn rozšiřuje svůj tým o patnáct strojvedoucích, patnáct průvodčích a dvacet pokladních. Dopravce má pro vlaky pod značkou Trilex 26 vlastních Desir a deset půjčených od Alpha Trains. Osm z těchto půjčených přidělil pro provoz na linkách v okolí České Lípy. Zbývající dvě využije na posílení provozu mezi Görlitz a Bischofswerdou.

„Jsem nadšený, protože 80–90 % personálu jsme měli zajištěno už před několika měsíci. V tomto směru jsem byl klidný. Měli jsme dostatek zájemců, stejně jako při rozjezdu linky z Rumburku do Mladé Boleslavi,“ říká Michal Barták. Část nových kolegů jsou i zaměstnanci Českých drah. „Nechtěli jsme nikoho lámat, ale primárně směřovala nabídka k zaměstnancům, kteří na těch linkách už pracují, mají to blízko k bydlišti, aby nemuseli nikam dojíždět. Z toho jsme vycházeli. Zájem byl ze strany strojvedoucích, pokladních i průvodčích,“ řekl Michal Barták v podcastu s tím, že před nedělním rozjezdem linky dokončují drobnosti, jako jsou uniformy či přebírání pokladen, které stále fungují pod ČD.

Celý rozhovor s Michalem Bartákem vám přineseme v podcastu Cesty Zdopravy.cz zítra kolem poledne.

Tagy Die Länderbahn CZ L2 Liberec - Česká Lípa - Děčín Liberecký kraj Trilex Ústecký kraj
67 komentářů