Děčín propojí dvě páteřní cyklostezky, zmizí nebezpečný úsek

Konec cyklostezky Ploučnice v Děčíně. Foto: Google Street ViewKonec cyklostezky Ploučnice v Děčíně. Foto: Google Street View

Budování nového úseku má začít letos.

Děčín chce do konce příštího roku dokončit nové propojení dvou páteřních cyklostezek, které ve městě jsou. Jde o Labskou stezku a cyklostezku Ploučnice. Město o plánech informovalo na svých stránkách. Dosud musí cyklisté při přejezdu mezi stezkami využívat stávající komunikace, kde je hustý provoz a vyšší riziko nehod.

K propojení dojde mezi ulicemi Ploučnická a Oblouková podél řeky Ploučnice. Součástí výstavby cyklostezky je také příprava pro technologická propojení mezi aquaparkem a zimním stadionem, a to příprava pro budoucí rozvod topné vody z areálu aquaparku do zimního stadionu a příprava pro fotovoltaiku.

Propojení obou cyklostezek vyjde na 29,5 milionu korun s tím, že město chce na akci čerpat dotaci ve výši 17,3 miliony korun.

Kvůli propojení obou cyklostezek již letos proběhlo kácení stromů u aquaparku, které bylo nutné provést v době vegetačního klidu. Samotné stavební práce na propojení cyklostezek začnou v červenci letošního roku. Hotovo má být do prosince 2024.

Tagy Cyklostezka Ploučnice Děčín Labská stezka
6 komentářů