DB Regio dočasně odstavilo lokomotivy od Škody

Dvoupodlažní push-pull souprava Škody Transportation pro Deutsche Bahn. Foto: Škoda TransportationDvoupodlažní push-pull souprava Škody Transportation pro Deutsche Bahn. Foto: Škoda Transportation

Podle německého serveru jsou odstaveny všechny lokomotivy.

Německý dopravce DB Regio čelí znovu problémům s vlaky od Škody Transportation, které nasazuje na linku RE1 mezi Norimberkem a Mnichovem.

Na problémy upozornil server t-online.de, potvrzují je i informace na stránkách dopravce. Řada vlaků linky RE1 je odřeknuta, případně vedena jen v části trasy. Majitelům časových jízdenek umožnil dopravce dočasně cestovat dálkovými vlaky ICE. Ostatním za zrušené vlaky doporučuje DB Regio použít alternativní a pomalejší link RB 16 a RB 50.

Oznámení DB Regio o výpadcích provozu kvůli problémům českých souprav

Oznámení DB Regio o výpadcích provozu kvůli problémům českých souprav

DB na svých stránkách uvedla, že důvodem jsou revizní opravy vozidel, kvůli kterým musí část spojů zrušit. Server t-online pak cituje mluvčí dopravce, podle které jsou nutné určité úpravy lokomotivy řady 102, konkrétně pak v oblasti uchycení trakčního motoru. Německý drážní úřad potvrdil, že řada je kompletně odstavena.

Škoda vyrobila pro Bavorsko celkem šest dvoupodlažních push-pull souprav s lokomotivou 109E3. Jsou konstruovány pro maximální rychlost 200 kilometrů za hodinu, budou ale provozovány rychlostí nejvýše 190 kilometrů za hodinu. V patrové soupravě je 676 míst k sezení, 37 míst pro kola a několik míst pro osoby se sníženou schopností pohybu.

Tagy 109E3 DB Regio DB Regio Bayern Škoda Transportation trať Norimberk – Ingolstadt – Mnichov
103 komentářů