Další úsek D35 už získává první asfaltové vrstvy. Přivaděč do Býště postaví Strabag

Stavba D35, ilustrační foto. Foto: ŘSDStavba D35, ilustrační foto. Foto: ŘSD

Stavba přivaděče vyjde levněji, než byl odhad. V soutěži bylo šest firem.

Stavba dalšího úseku D35 se blíží do svého závěru. Stavební firmy začaly již na 14,7 kilometru dlouhý úsek Časy – Ostrov pokládat asfaltové vrstvy. Dálnice má být otevřena 22. prosince. Současně brzy začne stavba další silnice pro nové úseky D35: přivaděče z Rokytna do Býště.

Posun s budováním dálnice představilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na svém twitterovém účtu. „Na budoucím úseku dálnice D35 Časy – Ostrov aktuálně za MÚK Časy pokračuje pokládka ložné a krytové vrstvy. Nový úsek dálnice bude uveden do provozu letos v prosinci,“ uvedlo ŘSD.

Úsek od prosince 2018 staví sdružení firem Eurovia CS, Metrostav a Swietelsky stavební. Akce nabrala zpoždění hlavně kvůli unikátnímu mostu přes železniční koridor v Uhersku. Stavba vyjde na více než 3 miliardy korun.

Úsek D35 Časy - Ostrov

Úsek D35 Časy – Ostrov

Rušno je nejen na samotné dálnici, ale i kolem již otevřeného úseku z Opatovic do Časů. Ředitelství silnic a dálnic již začalo se stavbou nového přivaděče v podobě silnice I/36 Časy – Holice. Brzy začne další stavba, kde je investorem Pardubický kraj. Propojka D35 u Rokytna s obcí Býšť na silnici I/35.

Zakázku za 207 milionů korun získal Strabag, smlouva je již v registru. V soutěži bylo podle písemné zprávy zadavatele šest firem, znovu se do další velké zakázky v Česku hlásil polský Budimex.  Výsledná cena je nakonec o sedm milionů nižší, než byl odhad nákladů.

Vznikne nová silnice II. Třídy v kategorii S 9,5/80 o celkové délce 4,018 km. Stavba je přeložkou silnice II/298 a bude sloužit jako přivaděč na D35 od silnice I/35. Součástí stavby budou i tři křižovatky. Zároveň se stane obchvatem obcí Rokytno, Chvojenec a Býšť. Zákres je na stránkách Rokytna.

Tagy D35 D35 Časy - Ostrov Eurovia CS II/298 metrostav Pardubický kraj Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag Swietelsky stavební
17 komentářů