Další návrat aerolinek do Prahy. Vrací se Transavia a Finnair, ČSA obnoví lety do Bruselu či Milána

Airbus A319 OK-REQ Českých aerolinií. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comAirbus A319 OK-REQ Českých aerolinií. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

ČSA od září obnoví spojení do Bruselu, Milána a Varšavy, vrací se Transavia a Finnair.

Do Prahy se příští týden vrátí další dopravci, kteří přestali létat po začátku pandemie koronaviru. Nově se tak rozšíří spojení s Nizozemskem, Finskem či Polskem, naopak končí přímá linka do Norska.

Už v pondělí se do Prahy vrací nízkonákladová dcera skupiny Air France – KLM Transavia. Do nizozemského Eindhovenu bude létat dvakrát týdně: v pondělí a v pátek. Od října by se mělo vrátit i spojení na letiště Orly v Paříži.

Návrat od příštího týdne hlásí i Finnair s linkou do Helsinek. Dopravce už plánoval restart letů do Prahy na začátku léta, nakonec ho ale posunul až na září. Od čtvrtka bude létat dvakrát týdně, druhý let nabídne v neděli.

Změny v letových řádech hlásí od příštího týdne také Norwegian. Ten končí s linkou do Osla, obnoví ji až v říjnu. Dopravce ale začne dvakrát týdně nově létat do Kodaně. Od září chystají další obnovu letů České aerolinie. Jde o spojení mezi Prahou a Bruselem, Milánem a Varšavou.

Provoz na Letišti Praha dosáhl v červenci 13 % loňského počtu cestujících, podle statistik Eurocontrol patří Praha mezi nejvíce postižené letiště kvůli pandemii koronaviru.

Tagy České aerolinie ČSA Finnair letiště praha norwegian obnovení provozu po pandemii koronaviru transavia
30 komentářů