Další lokomotivní zakázky. Alpha Trains kupuje vectrony, Mercitalia TRAXX

AlstomTRAXX MS3 pro Mercitalia. Foto: AlstomAlstomTRAXX MS3 pro Mercitalia. Foto: Alstom

V obou případech jde o využití opce z dřívějších rámcových smluv.

Dva velké kontrakty ohlásili v tomto týdnu největší evropští výrobci lokomotiv. V obou případech jde o objednávky z dříve uzavřených rámcových smluv.

Italský státní nákladní dopravce Polo Mercitalia si objednal dvacet jednosystémových lokomotiv TRAXX DC3 od Alstomu, půjčovna kolejových vozidel Alpha Trains pak patnáct lokomotiv Siemens Vectron.

Polo Mercitalia si objednala první lokomotivy nové generace už v prosinci 2017, teď se dopravce rozhodl využít i druhou polovinu opce. Podle šéfa Mercitalia-Logistics Gianpiera Strisciuglia jde o součást velkého investičního programu dopravce. „Během deseti let plánujeme nákup 3 500 nových vagonů a více než tří stovek nových lokomotiv,“ řekl Strisciuglio. Lokomotivy jsou vybaveny modulem pro krátký dojezd mimo elektrifikovanou trať na naftu.

Novou objednávku má i Siemens Mobilily. Alpha Trains oznámil pořízení dalších patnáct lokomotiv pro svoji půjčovnu kolejových vozidel. Lokomotivy Siemens Vectron MS mají být ve verzi pro 200 km/h. Alpha Traon má aktuálně už 65 těchto lokomotiv.

Tagy Alpha Trains alstom Mercitalia Siemens Mobility Siemens Vectron Traxx DC3
22 komentářů