CZ LOKO dodalo první EffiShunter 1000 do Maďarska

EffiShunter 1000 pro BorsodChem. Foto: CZ LOKOEffiShunter 1000 pro BorsodChem. Foto: CZ LOKO

K dodání lokomotivy došlo do půl roku od podpisu smlouvy.

Společnost BorsodChem se stala prvním zákazníkem CZ LOKO v Maďarsku, který si pořídil čtyřnápravovou posunovací lokomotivu EffiShunter 1000. K předání došlo v těchto dnech.

„EffiShunter 1000 je velmi úspěšný projekt, který se již mnohokrát osvědčil na zahraničních trzích,“ říká Michal Schaffer, manažer obchodního oddělení CZ LOKO. Nová lokomotiva byla dodána šest měsíců po podpisu smlouvy. Právě dodací lhůta, cena, provozní náklady a bezpečnost hrály ve výběrovém řízení hlavní roli. „Ze soutěže jsme vyšli nejlépe a mohli tím potvrdit dlouhodobou pověst značky s příznivým poměrem ceny a kvality našich lokomotiv,“ dodal Schaffer.

Maďarský chemický gigant, který má vlastní vnitropodnikovou železniční dopravu, s EffiShunterem 1000 zahájil plánovanou obnovu svého lokomotivního parku. Bude ho používat na vlečkách v továrním areálu ve městě Kazincbarcika v severovýchodní části země.

Pro CZ LOKO, které v Maďarsku působí od léta 2017, je BorsodChem zcela novým zákazníkem a prvním zdejším typickým uživatelem vlečky. České lokomotivy zde využívají už například dopravci CER Cargo Holding, Magyar Vasúti Áruszállító (MVÁ) nebo Prvá Slovenská železničná (PSŽ).

Ve zdejším trhu vidíme obrovský potenciál, protože železniční doprava a s tím spojený příhraniční styk zejména s Rumunskem a Ukrajinou má silnou pozici,“ uzavřel Michal Schaffer.

CZ LOKO dosud ve svých závodech v České Třebové a Jihlavě vyrobilo 1243 lokomotiv a speciálních kolejových vozidel, z nichž 428 jezdí v zahraničí. Lokomotivy řady EffiShunter 1000 se vyrábějí od roku 2018 a v současnosti patří k vlajkovým produktům firmy.

Tagy BorsodChem CZ Loko EffiShunter 1000
Žádné komentáře