ČSA po vlně rušení letů otevírají linku do Hurghady

Airbus A320 Českých aerolinií registrace OK-HEU. Foto: ČSAAirbus A320 Českých aerolinií registrace OK-HEU. Foto: ČSA

Linka má být v provozu přes letní letový řád.

České aerolinie po vlně rušení některých linek minulý a předminulý týden zavedly do rezervačního systému nové spojení. Od 2. května začnou létat do egyptské Hurghady, kde na trase postupně nahradí letadla společnosti Smartwings.

Změna vyplývá z dat v rezervačním systému. „Linka bude provozována během letního letového řádu s předpokladem celoročního provozu,“ řekla mluvčí skupiny Smartwings Vladimíra Dufková.

Letový řád počítá postupně s každodenním provozem, první týden jsou ještě některé dny nasazována letadla Smartwings. Z Prahy letí po půlnoci, z Hurghady přes šestou ráno. ČSA budou létat s Airbusem A320. Ceny zpátečních letenek začínají na zhruba 9 000 Kč. Lze očekávat, že podobně jako u letů Smartwings většinu kapacity využijí cestovní kanceláře.

ČSA na počátku dubna provedly velkou redukci linek. Z původně ohlášených linek se zcela zrušilo spojení do Helsinek, Stockholmu, Kodaně a na Maltu. Minulý týden skončila linka do Bruselu, v květnu přestanou ČSA létat do Barcelony, Madridu a Říma. Lety do Paříže jsou naplánovány na čtyři lety týdně ze současné denní frekvence.

„S ohledem na aktuální situaci na trhu způsobenou válkou na Ukrajině (konec linek ČSA na Ukrajinu a do Ruska), vysokých cen leteckého paliva a pomalého oživení letecké dopravy, budou ČSA provozovat pouze takové linky, u kterých je předpoklad, že nebudou generovat ztráty,“ uvedla Dufková. Od června počítá dopravce s linkou na Island. Dopravce oproti původním slibům nespustil ani oznámené linky do Sofie a Bukurešti. Po redukcích během května by měly mít ČSA jen tři linky: do Paříže, Amsterdamu a Keflavíku. Pro ČSA je citelnou ztrátou zrušení linek do Kyjeva a Moskvy, které dlouhodobě patřily k ziskovým.

Tagy České aerolinie ČSA HRG prg PRG-HRG
36 komentářů