Cestovky začaly se zájezdy k moři. Budou prázdnější pláže, lákají

Dovolená na pláži. Foto: CK FischerDovolená na pláži. Foto: CK Fischer

České cestovní kanceláře zahajují letní sezónu, během které očekávají pokles poptávky až o desítky procent oproti rekordnímu loňskému roku. Podle

České cestovní kanceláře zahajují letní sezónu, během které očekávají pokles poptávky až o desítky procent oproti rekordnímu loňskému roku. Podle cestovek by neměly zájezdy i přes oslabení koruny zdražovat, lidé by měli zažít v řadě případů také výrazně prázdnější pláže než v minulosti.

Podle Terezy Pickové z Asociace českých cestovních už v minulém týdnu odjely první autobusy do Chorvatska. To je první zemí, která se otevřela českým turistům pro dovolenou bez vstupních omezení.

„Čeští turisté těží z uvolněných pláží s dostatkem volného prostoru a lehátek. Větší pohodlí nabízejí i oblíbené švédské stoly, ze kterých je jídlo roznášeno obsluhou přímo ke stolu bez front a tlačenic. Výběr sortimentu zůstává zachován, přídavek je možné objednat i několikrát,“ řekla Picková.

Opatření proti možnému šíření koronaviru se v jednotlivých zemích liší, podle cestovek se například prodlužuje doba na úklid pokoje.

Jedna z největších tuzemských cestovek Blue Style včera oznámila, že první zájezdy vypraví 1. července, půjde o Řecko a Bulharsko. Šéf cestovky Ondřej Rušikvas tvrdí, že zájezdy letos nezdraží, naopak v některých případech mohou ještě zlevnit kvůli cenám hotelů. Pro většinu hoteliérů je letošní sezóna prakticky odepsaná a snaží se jen minimalizovat ztráty. „Jednání o cenách vedou k tomu, že tato sezona nebude nějak výdělečná pro nikoho,“ řekla obchodní ředitelka Blue Style Lenka Berberi.

Tagy dovolená u moře
10 komentářů