Českým drahám uvízl motorový vůz v závěji v Polsku

Motorový vůz řady 840 Stadler RS1 v Harrachově. Foto: České dráhyMotorový vůz řady 840 Stadler RS1 v Harrachově. Foto: České dráhy

Kvůli silnému sněžení je uzavřen i silniční přechod v Harrachově pro nákladní auta.

Silný vítr a husté sněžení dnes přinesly řadu komplikací v dopravě. Přes tři hodiny stál provoz na trati z Domažlic do Německa. Nezvyklý problém řeší České dráhy na trati Liberec – Szklarska Poręba Górna. Motorový vůz Stadler RS1  zde uvízl v závěji.

O mimořádnosti informovaly České dráhy na svých stránkách a twitteru. „Mezi stanicemi Harrachov – Szklarska Poreba Górna zůstal v závěji vlak na území Polska,“ uvedl dopravce. Po 22. hodině byla mimořádnost ukončena.

Na polské straně byl provoz přes hodinu zastaven. Šlo o osobní vlak Os 2670, který měl z Polska jet zpět jako Os 2671. Místo něj nasadí ČD náhradní soupravu jen z Tanvaldu.

Kvůli očekávanému silnému sněžení došlo už od 15 hodin k uzavření silnice I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dál do Polska pro nákladní auta. Uzavírka potrvá nejméně do pondělních 13 hodin.

Silný vítr dnes po 16. hodině zastavil také provoz mezi Domažlicemi a Českou Kubicí. Západní expres z Mnichova do Prahy zde najel do stromu, který spadl na trať. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči evakuovali cestující do autobusu, který je odvezl do Domažlic. K obnovení provozu došlo po třech hodinách.

Tagy České dráhy L1 Liberec - Szklarska Poręba Górna uvíznutí vlaku v závěji
31 komentářů