České dráhy uhájily provoz vlaků ve Šluknovském výběžku

Motorová jednotka 844 RegioShark u Kytlic na trati z Děčína do Rumburku. Foto: České dráhyMotorová jednotka 844 RegioShark u Kytlic na trati z Děčína do Rumburku. Foto: České dráhy

Kraj oslovil kvůli provozu pět dopravců.

České dráhy by měly i nadále provozovat vlaky ve Šluknovském výběžku. Rada Ústeckého kraje dnes schválila, že dál bude o provozu v tomto souboru jednat pouze se státním dopravcem.

Stalo se tak na základě poptávkového řízení, ve kterém kraj oslovil celkem pět dopravců. Kromě Českých drah ještě Arrivu, GW Train Regio, Leo Express a Die Länderbahn.

O plánu uzavřít smlouvu na deset let s Českými drahami informoval kraj v tiskové zprávě. Jde o jeden z posledních provozních souborů v kraji, který neprošel soutěží alespoň v podobě poptávkového řízení. Dalším je ještě část elektrických vlaků, na ty kraj chystá otevřenou soutěž. Nedávno kraj zasmluvnil provoz vlaků v Českém středohoří, kde rovněž uspěly České dráhy.

České dráhy nabídly v soutěži cenu 195,92 Kč za kilometr. Kraj poptával nejen provoz vlaků ve Šluknovském výběžku, ale také mezinárodní spojení z Děčína do Rumburku přes Bad Schandau a linku z Děčína do Rumburku přes Jedlovou. Roční rozsah výkonů je 930 tisíc kilometrů.

(připravujeme podrobnosti)

Tagy České dráhy Děčín - Rumburk Šluknovsko trať 083 Rumburk - Dolní Poustevna trať 084 Rumburk - Mikulášovice Ústecký kraj
47 komentářů