České dráhy spouštějí novou traťovou jízdenku, první měsíc bude se slevou

RegioPanter na trati Pardubice - Hradec Králové. Foto: České dráhyRegioPanter na trati Pardubice - Hradec Králové. Foto: České dráhy

České dráhy novou jízdenkou reagují na častější práci z domova.

České dráhy začnou od března nabízet nový druh traťové jízdenky. Cestující ji budou moci využít během deseti dnů dle vlastního výběru v rámci třicetidenní platnosti na zvolené trase do 150 kilometrů. Dráhy to dnes oznámily v tiskové zprávě, deník Zdopravy.cz o nové jízdence informoval už v polovině února.

Nová jízdenka, která bude dostupná pouze v aplikaci Můj vlak, doplní klasické týdenní, měsíční a čtvrtletní jízdní doklady. Podle drah kombinuje výhody traťových a flexibilních jízdenek; jde o reakci na častější práci z domova.

„Během několika vln epidemie začala řada lidí v různé míře využívat možnost práce z domova a kvůli tomu se snížila četnost jejich jízd do zaměstnání. Protože předpokládáme, že takzvaný home office bude řada firem aspoň částečně využívat i nadále, přicházíme s novým typem jízdenky,“ uvedl ředitel cenotvorby ČD Jakub Chmelík.

Na desetidenní traťové jízdenky s prvním dnem platnosti během března nabídnou České dráhy zaváděcí slevu 10 procent. Jízdenky bude možné koupit v aplikaci Můj vlak do 2. i 1. vozové třídy, a to pro všechny relace a vlaky, kde platí tarif TR10.

Jako cenový příklad uvádějí České dráhy 50 kilometrů dlouhý úsek mezi Českými Velenicemi a Českými Budějovicemi. Nová jízdenka pro 2. třídu zde bude stát (bez zaváděcí slevy) 1496 korun, standardní traťová měsíční jízdenka pro stejnou vzdálenost stojí 2 464 korun.

Oproti jednotlivému flexi základnímu jízdnému cestující při celkem deseti jízdách tam a zpět ušetří asi 260 korun. „Platební transakci přitom provedou během měsíce pouze jednou a navíc mohou v případě potřeby cestovat na příslušné trase ve zvolený den libovolně často,“ doplnil Chmelík.

Cestující s aplikacemi IN 25, IN 50 nebo s nárokem na státní slevu mají na nový druh traťové jízdenky rovněž slevu.

Tagy České dráhy traťová jízdenka
22 komentářů