České dráhy ruší dočasně roznášku občerstvení a rozvoz minibarem

Vozík pro ČD Minibar. Foto: Jan ŠindelářVozík pro ČD Minibar. Foto: Jan Šindelář

České dráhy se rozhodly zrušit s okamžitou platností možnost zakoupení občerstvení v pojízdném minibaru, skončí i možnost objednání jídla či

České dráhy se rozhodly zrušit s okamžitou platností možnost zakoupení občerstvení v pojízdném minibaru, skončí i možnost objednání jídla či pití online v pendolinech. Jde o další opatření, které má zabránit šíření koronaviru.

České dráhy o novém opatření informovaly na svém twitteru. Jídlo ve vlacích bude dostupné zatím pouze v restauračních a bistro vozech. Ve vlacích s minibarem pak ve vyhrazeném voze, kde bude obsluha minibaru přítomna.

Ostatní dopravci zatím řeší, zda servis také neomezit. „Aktuálně to řešíme. Palubní servis je jedna z oblastí, kde zvažujeme další postup,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Leo Express zatím prodává občerstvení na palubě dál. „Prodej občerstvení na našich vlacích nerušíme, prostřednictvím palubního hlášení budeme ovšem cestující žádat, aby při platbě používali pokud možno elektronickou formu. Občerstvení na palubách Leo Express je hygienicky baleno a do přímého kontaktu s ním přichází až samotný cestující. Zároveň připravujeme opatření pro náš palubní personál, který mimo jiné obdrží prostředky na posílení imunity a již má ve větší míře k dispozici dezinfekční prostředky,“ dodal mluvčí Leo Express Emil Sedlařík.

Ministerstvo dopravy včera oznámilo, že dá dopravcům 100 milionů korun na dezinfekci, a to především pro zaměstnance. Zároveň vydalo závazný pokyn, jak mají dopravci v době koronavirové nákazy postupovat. Peníze se budou rozdělovat přes města a kraje na základě počtu cestujících v roce 2018 a vydaných faktur.

Tagy České dráhy koronavir Koronavirus LEO Express RegioJet
26 komentářů