ČD Cargo převzalo poslední nové cisterny od Tatravagónky

Lokomotiva Siemens Vectron ČD Cargo v čele vlaku s novými cisternami Zacns. Foto: ČD CargoLokomotiva Siemens Vectron ČD Cargo v čele vlaku s novými cisternami Zacns. Foto: ČD Cargo

Společnost ČD Cargo v pátek převzala poslední cisternové vozy řady Zacns. Hned je použila na přepravu pohonných hmot z Německa.

Společnost ČD Cargo v pátek převzala poslední cisternové vozy řady Zacns. Hned je použila na přepravu pohonných hmot z Německa. Jde o završení zakázky na celkem sto cisteren, kterou firma uzavřela s Tatravagónkou Poprad.

Slovenská společnost dodala dopravci velkoobjemové cisterny, které umožní ČD Cargu přepravovat široké spektrum petrochemických produktů, jako jsou benzín, nafta, biolíh, letecký petrolej a podobně. Vozy mají celkový maximální ložný objem 88 m³ a na trhu jsou označovány přívlastkem JUMBO. Smlouva počítala s dodávkou 80 vozů, na dalších 20 mělo ČD Cargo opci, kterou využilo.

ČD Cargo může nově do Německa kompletně na vlastní licenci, kterou firma získala letos. První vlak vyrazil v pátek do Ingolstadtu.

Tagy ČD Cargo Tatravagónka Zacns
9 komentářů