Část pilotů Eurowings zítra stávkuje, dopravce ruší zhruba polovinu letů včetně jednoho z Prahy

První A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: EurowingsPrvní A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: Eurowings

Piloti si stěžují na přetěžování, chtějí více odpočinku.

Letecká společnost Eurowings musí zítra zrušit zhruba polovinu letů. Důvodem je stávka pilotů sdružených v odborové organizaci Vereinigung Cockpit.

Ke stávce dojde jen pár týdnů poté, co stávkovali jejich kolegové v Lufthanse. Čtyřiadvacetihodinovou stávkou chtějí docílit vyšších mezd a lepších pracovních podmínek. O stávce členové odborové organizace rozhodli poté, co deset kol jednání s vedením firmy nevedlo k dohodě.

V požadavcích je například zkrácení maximální pracovní doby nebo prodloužení doby na odpočinek. „Výrazně se zvýšila zátěž. Zaměstnavatel pravidelně vyčerpává pracovní dobu kolegů na maximální povolenou míru, která nemůže být trvalá,“ říká Matthias Baier, tiskový mluvčí a člen představenstva Vereinigung Cockpit.

Omezení se dotkne i letů v Praze: Eurowings zrušily odpolední rotaci mezi Düsseldorfem a Prahou s odletem v 16:15 z Prahy. Odlet v 17:30 je zatím naplánován do Düsseldorfu bez omezení. Ostatní lety jsou bez omezení.

 

Tagy Eurowings Vereinigung Cockpit
Žádné komentáře