CAF vyhrál zakázku v Birminghamu, dodá až 50 tramvají, které jezdí i na baterie

Tramvaj Urbos pro Birmingham. Foto: CAFTramvaj Urbos pro Birmingham. Foto: CAF

Společnost CAF získala další velkou zakázku ve Velké Británii. Do Birminghamu dodá 21 tramvají Urbos, na dalších 29 má tamější

Společnost CAF získala další velkou zakázku ve Velké Británii. Do Birminghamu dodá 21 tramvají Urbos, na dalších 29 má tamější objednatel – West Midlands Combined Authority (WMCA) – opci.

První tramvaje mají podle tiskové zprávy dorazit na konci roku 2021, hodnota kontraktu včetně dodávky náhradních dílů na 30 let je 90 milionů eur. CAF už dodal tramvaje do Birminghamu v roce 2012, před dvěma lety je doplnil ještě o baterie, aby mohly jezdit na nových úsecích v historickém centru, kde budou koleje, ale nikoliv troleje.

Nové tramvaje už budou od začátku vybaveny bateriemi, CAF neuvedl detailní parametry, jak dlouho mimo troleje budou umět jet. Nasadí je na trasu Midland Metro, která spojuje Birmingham a Wolverhamptonem, do začátku příštího roku dojde v Birminghamu k prodloužení na Centenary Square.

Obousměrné tramvaje budou nízkopodlažní, zvládnou jet rychlostí až 70 kilometrů za hodinu, vejde se do nich 208 cestujících.

Tagy Birmingham CAF
Žádné komentáře