CAF má první zakázku na jednotky Coradia Polyvalent. Dodá je na jih Francie a do Senegalu

Jednotka Alstom Coradia Polyvalent. Foto: VUZJednotka Alstom Coradia Polyvalent. Foto: VUZ

Jde o vozidla vyvinutá Alstomem, který se musel tohoto výrobního programu po nákupu Bombardieru zbavit.

Španělský výrobce kolejové techniky CAF získal první zakázky na jednotky Coradia Polyvalent. Jde o vozidla, která kompletně vyvinul Alstom. CAF je získal v rámci prodeje závodu Alstomu v Reichshoffen ve Francii, kterého se musel Alstom zbavit v rámci nákupu aktivit společnosti Bombardier Transportation.

Jde o jedenáct vlaků pro francouzský region Nová Akvitánie a sedm jednotek pro Senegal. Hodnota objednávek je 161 milionů eur.

CAF si od akvizice závodu, o který usilovala i Škoda Group, slibuje rozšíření své pozice zejména na francouzském a německém trhu. Kromě modelu Coradia Polyvalent získal i práva a dokumentaci k výrobě jednotek Talent 3, které vyvinul Bombardier. CAF bude na výrobě nových zakázek ještě s Alstomem, který má dodávat část vybavení nových jednotek.

CAF oznámil, že na francouzském trhu má aktuálně zásobu objednávek v hodnotě 2,4 miliardy eur, téměř pětinu celkového objemu zakázek. Francie se tak stává jedním z hlavních trhů španělského výrobce. Jde například o dodávku vlaků pro pařížské vlaky RER nebo dodávku souprav Intercity pro SNCF.

Tagy alstom CAF Coradia Polyvalent
9 komentářů