Budějovice se ocitly odříznuté od koridoru. Rychlík najel do zkratovací tyče, cestující odvezli hasiči

Provoz na čtvrtém koridoru mezi Českými Budějovicemi a Veselím nad Lužnicí se dnes ráno před osmou hodinou zastavil. Důvodem byla

Provoz na čtvrtém koridoru mezi Českými Budějovicemi a Veselím nad Lužnicí se dnes ráno před osmou hodinou zastavil. Důvodem byla kombinace překážky na trati, do které narazil rychlík z Prahy u Dynína, a porucha na trati v Hluboké nad Vltavou-Zámostí.

Cestující z rychlíku R703 museli evakuovat hasiči. Podle informací deníku Zdopravy.cz najel rychlík do zkratovací tyče, což později potvrdila i Drážní inspekce. Jak se tyč ocitla v profilu nevyloučené koleje, případně zda je na vině strojvedoucí, není zatím jasné. V místě je vyloučená lichá kolej.

Všechny vlaky včetně expresů byly zrušeny, pro cestující přijely autobusy. Ještě před zrušením vlaků ale v nich byli cestující nuceni čekat dlouhé desítky minut v naději, že se rozjedou. Zrušeny byly, když zpoždění dosáhla téměř hodinu a půl (Ex v 7:55, R v 8:01).

Porucha v Hluboké byla odstraněna dříve (v 9:08), stanice Dynín byla ale neprůjezdná několik hodin. Provoz byl obnoven krátce před 11:00, místo některých vlaků i poté jely autobusy. Informace jsou k dispozici i na stránkách Českých drah.

Tagy 4. koridor výluka
29 komentářů