Brno rozšíří parkoviště ve Starém Lískovci, v Kyjevské ulici vznikne 133 míst

Rezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.czRezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.cz

Město věří, že nová parkovací plocha se otevře ještě letos.

Brněnští radní odsouhlasili plán na vybudování dalšího parkoviště na okraji města. Nové stání pro 133 aut v Kyjevské ulici má částečně vyřešit problém s nedostatkem míst pro odložení aut ve Starém Lískovci.

Podle dnes schváleného investičního záměru vyjde plocha na 19,7 milionu korun. „Ve Starém Lískovci je nejen mnoho místních řidičů, poptávku po parkovacích místech zde navyšují také návštěvníci města, kteří v této lokalitě často odstavují vozidla a dál pokračují městskou hromadnou dopravou. Vliv má a bude mít také realizace dalších oblastí rezidentního parkování v Brně. Proto vítáme projektovou dokumentaci, kterou pořídila městská část,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Město připravuje parkoviště ještě v ulici Labská.

Počítá se také s vyvýšením chodníku a řešením odvodnění. Součástí investice je i vybudování veřejného osvětlení a napojení parkoviště ke stávajícím přístupovým chodníkům ve směru na zastávku městské hromadné dopravy a zároveň k přilehlé bytové výstavbě. Stavět by se mohlo už letos, první auta by zde mohla parkovat, pokud půjde vše podle plánu, na konci letošního roku. Financovat se má z výtěžku zón placeného stání ve městě.

Tagy brno Starý Lískovec zóny placeného stání v Brně
32 komentářů