Brno má přímé letecké spojení s Berlínem. Letenky jsou levnější než vlak do Ostravy

Boeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště BrnoBoeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště Brno

Letecká společnost Ryanair dnes otevřela novou linku z Brna. Dvakrát týdně bude spojovat Jihomoravský kraj s německým hlavním městem Berlínem.

Letecká společnost Ryanair dnes otevřela novou linku z Brna. Dvakrát týdně bude spojovat Jihomoravský kraj s německým hlavním městem Berlínem. Nové spojení nabízí aktuálně jednu z nejlevnějších možností v zemi, jak se proletět.

Jde o třetí pravidelnou linku Ryanairu v Brně. Létat bude z Brna v úterý ve 12:55, v sobotu ve 14:25. První let z Berlína do Brna trval 49 minut. „Věříme, že nová linka bude mít úspěch, a předpokládáme, že počet odbavených cestujících za rok 2019 by na této lince mohl činit až 25 tisíc lidí,“ uvedl vedoucí přepravního provozu Letiště Brno Radek Lang.

Brno získalo alternativu pro železniční a autobusové spojení do německé metropole. Vlakem trvá dosud cesta 7 hodin, ale až do centra města. V případě Ryanairu se letí na letiště Schönefeld na jižním okraji německé metropole.

Ryanair je aktuálně jediným dopravcem v Brně s pravidelnými linkami, létá ještě do Londýna a Milána. Letiště naopak přišlo kvůli krachu BMI Regional o každodenní přímé spojení do Mnichova, na provozovatele této linky chce vypsat soutěž.

Letenky na příští dny jsou aktuálně velmi levné, koupit je lze za 258 korun za zpáteční let nebo 129 korun jednosměrnou. To je méně, než kolik stojí zpáteční jízdenka vlakem z Brna do Ostravy. Za příznivého počasí jde i o zajímavý vyhlídkový let přes Česko. Ryanair zatím počítá s linkou na celý rok, letenky jsou v prodeji až do března příštího roku.

Ceny letenek mezi Brnem a Berlínem. Foto: Ryanair

Ceny letenek mezi Brnem a Berlínem. Foto: Ryanair

Letiště Schönefeld je hlavní základnou Ryanairu a easyJetu v Berlíně, jde využít i pro lety do dalších destinací. Zejména středomořské destinace nebo Kanárské ostrovy vychází letecky z Berlína obvykle výrazně levněji než z Česka.

Tagy Brno - Berlín Letiště Brno Ryanair
77 komentářů