dkv-spojujeme

AŽD Praha dodá diagnostiku pro Izraelské železnice

Měřicí vlak AŽD Praha. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMěřicí vlak AŽD Praha. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Tuzemská společnost AŽD Praha a Israel Railways (Izraelské železnice) podepsaly rámcovou smlouvu o dodávkách neinvazivní diagnostiky výhybkových přestavníků v izraelské

Tuzemská společnost AŽD Praha a Israel Railways (Izraelské železnice) podepsaly rámcovou smlouvu o dodávkách neinvazivní diagnostiky výhybkových přestavníků v izraelské železniční síti. AŽD to oznámila v tiskové zprávě.

Smlouva byla podepsána na tři roky s možností prodloužení o další tři roky. Izraelská železnice bude od AŽD Praha postupně objednávat požadované diagnostické zařízení do jednotlivých železničních stanic.

Diagnostický systém AŽD Praha je koncipován tak, že nezasahuje do zabezpečovacích a ovládacích systémů v síti Izraelských železnic. Správce infrastruktury se díky diagnostice dozví o akutní poruše konkrétní výhybky, systém bude s časovým předstihem také upozorňovat na to, že je na přestavníku nutno provést servisní zásah, aby se předešlo jeho případnému poškození.

„V první fázi se jedná o pilotní instalaci v hodnotě zhruba 115 tisíc eur, při které musíme Izraelským železnicím prokázat jak technickou, tak obchodní kvalitu. Pilotní projekt se poté bude vyhodnocovat, a pokud bude zákazník spokojen, budou otevřeny dveře pro objednávky do dalších stanic. Pro společnost AŽD Praha se jedná o velmi prestižní projekt,“ uvedl generální ředitel AŽD Praha Zdeněk Chrdle.

Tagy AŽD Praha Israel Railways izrael zabezpečení
6 komentářů