Arriva ve Zlínském kraji zavádí příplatek za nákup jízdenky ve vlaku

Jednotka 628 Arriva vlaky ve VsetíněJednotka 628 Arriva vlaky ve Vsetíně

Arriva s příchodem března upraví odbavení cestujících ve Zlínském kraji, kde provozuje regionální vlaky v závazku kraje. Novinkou je zavedení

Arriva s příchodem března upraví odbavení cestujících ve Zlínském kraji, kde provozuje regionální vlaky v závazku kraje. Novinkou je zavedení příplatku k jízdence v případě nákupu ve vlaku. To bude platit pro stanice, kde je před odjezdem vlaku otevřena pokladna. Příplatek bude 40 korun.

„Od poloviny prosince, kdy jsme vyjeli na řadu tratí, jsme nechtěli cestujícím komplikovat život zaváděním změn, a tak jsme neřešili, kde si jízdenku koupili. V našem vlaku to bylo bez přirážky, i když to není na české železnici obvyklé. V některých stanicích jsme otevřeli pokladny a naším cílem je, aby si cestující kupoval jízdenku tam, a ne ve vlaku,“ uvedl ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka.

Přirážka se nebude týkat držitelů průkazů ZTP a ZTP/P nebo návazného odbavení cestujícího, který přestupuje z vlaku jiného dopravce a pro předchozí úsek cesty se prokáže jízdenkou podle tarifu předchozího dopravce.

Přirážka se bude přičítat ve stanicích v Bylnici, Horní Lidči, Kunovicích, Luhačovicích, ve Starém Městě u Uherského Hradiště, v Uherském Hradišti, Uherském Brodě, ve Valašském Meziříčí, Veselí nad Moravou a ve Vsetíně, a to v době, kdy jsou pokladny otevřeny.

Nové opatření se zatím týká pouze Zlínského kraje, u dalších svých linek Arriva o využití přirážky zatím nerozhodla.

Tagy Arriva jízdné Top Zlínský kraj
115 komentářů